D.O. CONCA DE BARBERÀ
PUIG DE SOLIVELLA
BLANC
DO | Catalunya |
Varietats | Macabeu 80% i Parellada 20% |
Ampolla | Bordalesa seducció, 75 cl. |
Alcohol | 11º |
Examen visual | Bonic color groc verdós amb matisos daurats. |
Examen olfactiu | Aroma potent a fruites fresques i madures, persistent, suggestiu i ric en sensacions. |
Examen gustatiu | A la boca és fresc, sedós i envellutat, destacant elegants aromes de fruites madures com la pera i la poma i amb un lleuger toc especiat. Posseeix una bona i equilibrada acidesa que alleugereix i facilita el pas però amb un postgust llarg i saborós. |
Impressió final | Vi amb personalitat, fresc i molt ampli, amb un final aromàtic on s’imposa la singularitat varietal. |
Consum òptim | És un vi que per les seves qualitats promet una molt bona evolució a l’ampolla, si es conserva en condicions òptimes. |
Gastronomia | Tota mena de pastes, arrossos, carns blanques, peixos, amanides i mariscos. |
Temperatura ideal | 6º – 8º C. |
NEGRE
DO | Catalunya |
Varietats | Ull de Llebre 75% i Garnatxa 25% |
Ampolla | Bordalesa seducció, 75 cl. |
Alcohol | 12,5º |
Examen visual | Color vermell violaci profund, de capa alta, net i brillant. |
Examen olfactiu | Al nas és complex, amb bona intensitat, aromes de fruita vermella madura, confitures, regalèssia i espècies. |
Examen gustatiu | De cos mitjà, saborós i amb sensacions fruitades molt agradable, equilibrada acidesa i bona persistència. |
Impressió final | El final és llarg i persistent, en el retronasal apareixen de nou notes de fruites madures. |
Consum òptim | És un vi que per les seves qualitats promet una molt bona evolució en l’ampolla, si es conserva en condicions òptimes. |
Gastronomia | Arrossos, pastes, carns lleugeres, llegums. |
Temperatura ideal |
13º – 15º C. |